Приштина зауставља хуманитарну помоћ на Јарињу

ЈАРИЊЕ: Представница Уније жена са Врачара Драгиња Влк, којима данас није дозвољен улазак на КиМ на прелазу Јариње, каже да су им најпре дозвоилили да наставе пут, а потом је из Приштине стигла забрана, уз образложење да угрожавају безбедност, иако су носиле хуманитарну помоћ и играчке. 
1
Фото: Youtube Printscreen

Влк је за Тањуг рекла да су на Јарињу добиле папир на коме пише да се њихова посета сматра као претња за јавну политику, унутрашњу безбедност, јавно здравље и међународне односе. 

"Ово је заиста скандалозно. Не знам коме сметају плишане меде, храна за бебе и креме за породиље. Сви смо згранути", каже Влк и додаје да им је на Јарињу речено да морају да се помере са прелаза, те су се упутиле назад за Београд.

Навела је да на папиру који су добиле пише да могу да се жале у року од седам дана. 

Влк је рекла да ће Унија жена Врачара опет покусати да достави хуманитарну помоћ деци и женама на КиМ. 

"Надам се да ће правда бити на нашој страни и да ћемо успети да помогнемо колико можемо нашим женама на Косову и Метохији", рекла је Влк. 

Влк је раније данас рекла да је 32 жене кренуло у посету породилишту Опште болнице у Косовској Митровици где су намеравале да женама уруче производе који су им потребн, међу којима су играчке, пелене, дохрана за бебе, као и медицински материјал који је потребан породиљама.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести