Приштини прослеђени записници са саслушања о убиству О. Ивановића

БЕОГРАД: Министарство правде Србије управо је проследило Приштини опсежан извештај и одговарајуће записнике са саслушања лица у вези са убиством Оливера Ивановића, изјавила је данас министарка правде Нела Кубуровић. 
Kuća ispred koje je ubijen Oliver Ivanović  Foto:Tanjug/Z. Žestić
Фото: Tanjug

Она је на ТВ Пинк рекла да је то урађено на основу последњег захтева из Приштине да се саслушају одређена лица у вези са истрагом о убиству лидера косовске Грађанске иницијативе СДП. 

"То управо говори да је Београд и даље спреман на сарадњу и да одговори на све захтеве који долазе из Приштине. Такву двосмерну комуникацију од стране Приштине немамо", додала је Кубуровићева. 

Она је навела да, нажалост, није дошло до успостављања ближих односа и сарадње увези са истрагом о убиству Ивановића јер је, каже, Приштина у старту одбила заједничко спровођење истраге, те да верује да је то управо један од разлога зашто нема конкретнијих резулатата у предистажном поступку. 

"Да су нам били доступни одмах у трентуку сви подаци које је тражило и Тужилаштво за организовани криминал по нашим захтевима за међународну сарадњу који су послати још у јануару и фебруару прошле године верујем да би данас били успешнији резултати истраге", рекла је министарка. 

Подсетила је да је Београд такве захтеве послао још пре годину дана, а да још нема одговора из Приштине. 

Навела је да је чак било спекулација да Београд никада није упутио такве захтеве и истакла да постаје необориви докази да су они упућени Приштини.

"Комуникација иде преко Канцеларије Делегације ЕУ тако да имате двоструке доказе да је нешто уручено, али ни након ургирања још немамо све оно што је тражено још у јануару прошле године", рекла је Нела Кубуровић. 

Министарка је навела да је битно да Тужилаштво за организовани криминал у Београду води предистражни поступак, да се Биро за националну безбедност, МУП и надлежне службе такође бави овим питањем, те да то управо показује спремност државе да се открије и ко је налогодавац овог кривичног дела, и његови непосредни извршиоци. 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести