Протест здравствених радника у Косовској Митровици

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: У Косовској Митровици данас протестују здравствени радници, како би указали на катастрофалне последице одлуке Приштине о таксама на производе из Србије, што је блокирало допремање лекова и санитетског материјала из Централне Србије на КиМ.
4
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

То је, упозоравају, угрозило пружање редовне здравствене заштите Србима у јужној покрајни. 
Протесту присуствују и представници Српске листе, на челу са председником Гораном Ракићем, али и представници ФК Црвена звезда Драган Џајић, Звездан Терзић и Митар Мркела.

Испред Клиничко болничког центра је и велики број грађана, који транспарентима поручују - "Наша деца су гладна", "Не затварајте нас у гета", "Немамо лекове", "Свете, докле ћес затварати очи", "Немамо кисеоник за инкубаторе", "Стоп насиљу Приштине", "Имамо право на хлеб", "ЕУ отвори очи"...

Према најавама, присутнима ће се обратити директор КБЦ Косовска Митровица Милиан Ивановић, председник привременог органа општине Косовска Митровица Александар Ћирић, директор Института за јавно здравље Милован Кривокапић, директорка Дома здравља Косовска Митровица Миљана Николић.

За касније у току дана најављено је и да ће се представници ФК Црвена звезда састати са представницима студената и спортских клубова са севера КиМ.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести