Прве политичке консултације Краљевине Бахреин и Србије

БЕОГРАД: Прве политичке консултације Србије и Краљевине Бахреин одржане су у Београду, а представници министарстава спољних послова двеју земаља разменили су мишљења о конкретним корацима које је потребно предузети у циљу продубљивања економских и политичких односа.
b
Фото: mfa.gov.rs

Посебна пажња поклоњена је конкретним пројектима и подршци коју две земље могу једна другој да пруже у међународним организацијама и институцијама, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Констатовано је да историјска посета председника Александра Вучића Бахреину у марту и посета високе делегације Краљевине Бахреин Србији непуних месец дана после тога сведоче о снажној опредељености за развој најближих партнерских и пријатељских односа две земље.

Консултације су реализоване у склопу дводневне посете Србији представника краља Бахреина за хуманитарни рад, питања омладине и саветника за националну безбедност шеика Насера бин Хамада бин Иса Ал Калифе.

Делегацију МСП предводио је помоћник министра за билатералну сарадњу амбасадор Владимир Марић, док је делегацију Краљевине Бахреин предводио подсекретар за политичке послове у Министарству спољних послова те државе шеик Абдула Ахмед Абдула Хамад Ал Калифа.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести