ПС: Вулин не прави разлику између злочинаца

БЕОГРАД: Александар Вулин не прави разлику између злочинаца и њихових злочина, за разлику од Младена Павковића, његове Удруге тзв. бранитеља и највиших функционера Владе и Скупштине Републике Хрватске, изјавио је председник посланичке групе Покрета социјалиста у Скупштини Србије Ђорђе Комленски.
vulin, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

"За нас су једнако тешки и срамни злочини које је починио Никола Калабић, као и злочини Јуре Францетића. Једнако су грозни издаја, служење окупатору и злочини Димитрија Љотића, Милана Недића, као и Анте Павелића, Алојзија Степинца или Аћиф ефендије Хаџиахметовића. Ни један злочин не сме бити заборављен и сакривен, као што ни један злочинац не сме бити аболиран за своје злочине", додао је Комленски.

Поводом Павковићевог захтева да председник ПС Вулин поднесе оставку, Комленски је истакао да се не тражи оставка од оног ко осуђује злочинце и њихове злочине, без обзира на веру и нацију џелата и жртве, већ од оног ко полаже венце на гробове злочинаца, од оног ко подржава њихову канонизацију, од оног ко фалсификује и умањује број жртава, "а такве би Павковић требао да потражи у врху хрватске власти".

"Александар Вулин сигурно неће поднети оставку зато што његова борба против неонацизма и ревизије историје смета повампиреном усташтву у Хрватској, већ ће још јаче и храбрије да се супротстави надолазећем злу, без обзира да ли долази са простора Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине или било које друге државе", истиче се у изјави.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести