ПСГ ускоро о поверењу Јанковићу?

БЕОГРАД: Критике најближих сарадника Саше Јанковића на његов рачун могле би да доведу до промена у врху Покрета слободних грађана, а како пишу "Вечерње новости" органи ПСГ-а ускоро би требало да расправљају о поверењу Јанковићу.
sasa jankovic, EPA/SRDJAN SUKI
Фото: EPA/SRDJAN SUKI

После оставке академика Душана Теодоровића, а затим и Срђана Шкора, који су Јанковића оптужили да су "он и жена од ПСГ-а направили приватну фирму", у председништву ПСГ-а је остало још пет чланова - Аида Ћоровић, Горан Марковић, Никола Ђуричко, Јанко Баљак и Јене Маглаи.

Како лист наводи, чак и ако преживи гласање о поверењу, Јанковић би могао да се суочи и са неслагањем велике већине у врху Покрета око идеје да се као кандидат за градоначелника предложи Драган Ђилас, али и због сарадње са Вуком Јеремићем и његовом Народном странком. 

Поред најближих чланова који су јавно признали да жале што су подржали Јанковића на председничким изборима, из Демократске странке, која га је такође подржала, поручују да је у том тренутку то била најбоља идеја, али да су чланови ДС-а разочарани због односа Јанковића према тој странци, њеним активистима и због прекида сарадње "без реалног основа".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести