Пуповац: Хрватска да смањи елементе ратне реторике

ЗАГРЕБ: Председник Самосталне српске демократске странке (СДС С) Милорад Пуповац рекао је данас, поводом изјаве хрватског министра одбране Дамира Крстичевића да ће се "Олуја" догодити свакоме ко уради нешто лоше Хрватској, да такву реторику нико не треба да користи.
pupovac, tanjug video arhiva
Фото: Milorad Pupovac, foto: Tanjug (Video), arhiva

Како је истакао Пуповац, Хрватска би толико година после рата требало да смањи елементе ратне реторике и у комеморативним праксама и у порукама представника војних снага и националне одбране и сигурности, пренела је Хина.

"Не видим овога тренутка да Хрватској с било које стране прети било која врста војне опасности, осим евентуално властитог срљања у неке шире, глобалне политичке војне програме и осим евентуално властите унутрашње нестабилности, али то више уопште није посао министра Крстичевића", оценио је Пуповац.

Нико не треба да користи такву реторику јер ратовима које смо прошли и који су завршили драматично и трагично треба пронаћи другачији приступ, рекао је Пупувац, додајући да "искуство ратова из деведесетих није најсјајније и није нешто што дуго треба одржавати у националној меморији било Хрвата, било Срба".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести