Пуповац: Коалиција СДСС са ХДЗ више користи Хрватској

ЗАГРЕБ: Посланик у парламенту и председник Самосталне демократске странке (СДС С), Милорад Пуповац, поручио је данас да је коалиција његове странке и владајућег ХДЗ много више користила Хрватској него што то, како је рекао, мисле они који траже да његова странка изаће из власти.
milorad pupovac, Tanjug
Фото: Танјуг/видео

"Само бих подсетио да је коалиција између ХДЗ-а и СДС С-а много више користила овој земљи, него што ти људи мисле и ако ти људи мисле да је нама комотније с њима него ли њима с нама, о томе бисмо могли да разговарамо, посебно уз ту врсту поруке", рекао је Пуповац, упитан да коментарише то што велики део владајућег ХДЗ не жели коалицију с СДС С-ом.

Пуповац је рекао и да се не зна колики је то део те странке.

Додао је да је та тема питање дубљих политичких процеса који у Хрватској трају 4-5 година и који се само интензивирају у доба избора.

"Свима којима је стало до Устава ове земље, до тога да се сачува Европа на демократским, слободарским темељима, требало би у тој ствари ставити на страну политичке разлике, ставити на страну етничке и верске припадности и требало би се удружити да те вредности хрватског Устава бранимо једнако како смо бранили европски пут у чланство", рекао је Пупвац.

Будући да нам је, како је рекао, политика ослабила, то је умногоме другачије, али ја не видим алтернативу томе.

"Свака алтернатива би била веома озбиљан и опасан избор и веома озбиљан и опасан правац којим би се Хрватска почела кретати", закјучио је Пуповац.

Пупвац је казао да се нада да ће кривичне пријаве, које су поднете против њега због изјава у којима пореди данашњу Хрватску са НДХ и да је Хрватска фактор нестабилности у региону, бити што пре решене.

"Ја сам спреман да прихватим било коју врсту ДОРХ-овог става и њихову одлуку", рекао је.

Коментарисао је и, како се наводи, контроверзну изјаву ријечке ХДЗ-овке, Ивоне Милиновић, о "Србима и врбама".

"О томе сам често говорио и због тога што сам се осврнуо на такве поруке дошао сам у ситуацију да сада покушавају да ме ућуткају, да не могу да говорим о о таквим и сличним појавама", река је Пуповац.

Потврдио је да ће се одазвати позиву Хвидре на разгвор, јер је интерес те странке да разговара са свима, посебно када је реч о озбиљним и дубоким неспразумима.

"Видећемо шта тај позив значи и видећемо шта претпоставља такав састанак. Поновићу, наш је интерес да са сваким разговарамо и да отклањамо неспоразуме који постоје у друштву, а ово јесте један од озбиљних и дубоких неспоразума, па ћемо му посветити потребну пажњу", рекао је Пуповац, пренела је загребачка Н1 тв.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести