Пуповац: Нисам четник, нећу се извинити за поређење ХР с НДХ

ЗАГРЕБ: Председник Самосталне демократске српске странке (СДС С), Милорад Пуповац обратио се данас на дуго очекиваној конференцији за новинаре и поручио да он није четник, да није дежурни кривац за поруке које се разменују између Србије и Хрватске, те да та странка још није одлучила шта јој је чинити по питању останка у владајућој коалицији.
milorad pupovac, Tanjug
Фото: Танјуг/видео

Говорећи о захтеву неких странака и појединаца да се извини због својих изјава о наводном упоређивању данашње Хрватске и усташке НДХ, Пуповац је подсетио да је он у Хрватској, у којој живи, био називан разним именима и разним квалификацијама и да ни од кога није тражио извињење.

“Ја нисам четник, али од оних који мисле да јесам или кажу да јесам никада нећу тражити извињење. Онима који ме сврставају у злочинце и убице, рећи ћу да нисам и никада од њих нећу тражити извињење, онима који ме сврставају у тајне сараднике српских власти, стављајући ме у ризике, што је више од угледа, али и рејтинга у јавности, никада нећу тражити извињење”, рекао је Пуповац.

Истакао је да је то део политичке борбе кроз коју, како је рекао, мора проћи.

Председник СДС С је новинарима рекао да та странка још није донела одлука о томе да ли ће напустити или остати у владајућој коалицији, те да ће о тој теми бити речи на данашњим страначким органима, као И током наредних дана у разговору са коалиционим партнерима.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести