Пуповац о променама на челу Српског националног већа

БЕОГРАД: После 22 године у врху Српског народног већа у Хрватској дошло је до промена, а досадашњи председник Милорад Пуповац каже да су два разлога за то - жели да пружи прилику младима и да се посвети странци.
pupovac, tanjug video arhiva
Фото: Milorad Pupovac, foto: Tanjug (Video), arhiva

За новог председника СНВ изабран је Борис Милошевић, дугогодишњи активиста у српским организацијама, народни посланик у Сабору и члан СДС С.

"То значи да ће се појавити нова лица, нови говорници па и нове идеје и нови људи на терену, као што видите, комплетно је ново руководство - оснажено је, освежено а истовремено ми који смо стварали то Веће смо ту уз њих с тим што имамо проширени хоризонт, ослобођени извршних функција", објашњава Пуповац за РТС.

Он демантује наводе да СДС С преузима Министарство управе.

"СДС С неће учествовати у Влади, нити у овој реконструкцији. Нас занима да ојачамо нашу заједницу да ојачамо њене политике и да ојацамо њене поједине организације", навео је Пуповац.

Нови председник СНВ каже да ће настојати да за четири године освежи рад Већа, донесе нове идеје, предложи своју визију развоја у сарадњи са тимом у којем је и досадашњи председник Милорад Пуповац.

Осим што је био на челу Српског народног већа, Милорад Пуповац важи за најзнацајнијег лидера Срба у Хрватској већ више од две деценије.

Године 1997. основао је Српско народно веће, као главно удружење Срба у Хрватској.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести