Пуштени на слободу Марко Царевић и функционери Општине Будва

Градоначелник Будве Марко Царевић, предсједник Скупштине општине (СО) Будва Крсто Радовић и остали функционери Општине Будва пуштени су на слободу.
1
Фото: Youtube Printscreen

Царевић је казао да су ослобођени кривичне одговорности. Сви су пуштени, осим његовог сина који је, како је казао, наводно напао службено лице.

Он је рекао да ће сутра доћи у Општину на своје радно место и позвао да остану испред зграде Општине и да тако искажу бунт.

Раније данас, Царевић, Радовић и секретар за инвестиције у Општини Будва Младена Микијеља, полиција је извела на споредни излаз станице полиције, сместила их у ауто и одвезла.

Испред станице полиције су били нереди пошто су је грађани окружили, а полицајци ставили гас маске.

Полиција је позивала грађане да се разиђу, а они су одбијали.

Након тога се протест ипак преселио испред зграде Општине Будва пошто је на то позвао бивши градоначелник Будве, потпредседник Демократске Црне Горе и одборник те партије у СО Будва, Драган Краповић.

(Спутњик)

Сину Марка Царевића одређено задржавање до 72 сата

Марко Царевић, син смењеног градоначелника Будве Марка Царевића, биће задржан до 72 сата док се не саслушају остали сведоци догађаја у којем је наводно напао полицајца, незванично јављају ТВ Вијести.

Марко Царевић је рекао да је његов син осумњичен да је “наводно напао полицајца, а заправо је једанаесторо њих тукло Милана”.

Пред зградом Основног државног тужилаштва у Котору окупило се вечерас више стотина грађана у знак подршке млађем Царевићу.

Он је осумњичен да је напао полицајца испред зграде будванске општине приликом данашње интервенције специјалне полиције.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести