Радојевић: Косовска полиција нуди размену информација

ПРИШТИНА: Заменик косовског министра унутрашњих послова Милан Радојевић изјавио је данас да је косовска полиција отворена за сарадњу у циљу расветљавања убиства лидерс ГИ СДП Оливера Ивановића.
ivanovic svece, tanjug
Фото: Tanjug

Он је у изјави за Радио Косово 2, програм на српском језику, казао да је косовски МУП тим поводом, путем ИНТЕРПОЛ-а, проследио захтев Србији за сарадњу и размену информација. 

Ово је најновија у низу изјава политичара из Приштине који, наводно, нуде сарадњу српских државним органима у расветљавању убиства, али се све те понуде односе исључиво на размену информација а не на учешће у истрази што је Београд тражио.

Косовски премијер Рамуш Харадинај је синоћ рекао да Еулекс и Унмик нису надлежни да одобре српским органима учешће у истрази о убиству Ивановића.

Харадинај је рекао да је за такву дозволу искључиво надлежна Приштина, а да он налог за то није дао.

Радојевић напомиње да је до сада већ испитано више сведока у вези овог случаја.

"Тренутно, полиција ради на анализи доказа и прикупљеног материјала са лица места, такође се ради и на обради видео назора који је прикупљен са места увиђаја. МУП је спреман на сарадњу са свим службама које могу да помогну расветљавању овог убиства. У том смислу косовско Министарство унутрашњих послова је преко канцеларије ИНТЕРПОЛ-а у Приштини упутило захтев МУП-у Србије за добијање одређених информација које би можда помогле у расветљавању овог злочина", рекао је Радојевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести