Радојичић: Даћу све од себе... 

БЕОГРАД: Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је да ће његов тим бити потпуно састављен за неколико дана и да ће дати све од себе да Београд постане још већа и боља метропола.
zoran radojicic tanjug
Фото: Tanjug

Он је за Прву у петак рекао да је од првог дана стартовао као радохоличар и да је за њега функција градоначелника велики изазов.

Упознајемо се и договарамо, лепо је било, прокоментарисао је Радојичић.

Он с позиције директора Дечје клинике у Тиршовој стиже на место првог човека престонице и истиче да с позиције градоначелника може много више да уради за грађане. Каже и да су његови мотиви слични као и мотиви првог лекара  градоначелника Београда, Владана Ђорђевића.
С ове позиције човек може много више да уради, ризици су већи, али не можемо бежати од ризика и одговорности ако нешто хоћемо да урадимо у општем интресу, навео је Радојичић.

На питање да прокоментарише наводе да ће све одлуке из сенке доносити доскорашњи градски менаџер, а садашњи заменик градоначелника Горан Весић, Радојичић се насмејао. 

Ха-ха... Нисам очекивао ово питање... Мој први утисак да има толико посла да нам треба још неколико Весића и Радојичића. Имаће посла и за мене и за њега.

Ми градимо тим, јутрос смо направили састанак, ради се на тиму и тим ћемо имати за неколико дана, истакао је градоначелник Београда. 

Београд је велики град и сигурно ће бити пуно посла и за њега и за мене, казао је Радојичић.

Говорећи о свом тиму који се формира, Радојичић је казао да ће бити готов за неколико дана и да ће се на редовним састанцима о свему договарати.

Београд јесте метропола по енергији, по духу и унапредићемо је да буде још лепша и боља, истакао је Радојичић.

На питање како ће се изборити с „бахатим директорима“, Радојичић је рекао да ће се са тиме, ако има таквих случајева, изборити приципијелношћу и доследношћу.

Како је објаснио, сви људи воле ред, на почетку имају страх од тога али сви схвате да је ред бољи.

Ако се направи добар систем, биће и ред, и ако и има таквих директора, и они ће кроз тај ред схватити да је то добро.

Додао је да ће се у сваком сегменту направити анализа, па ће се онда решавати проблеми.

Не очекујем спектакуларне резултате. Тамо где се тежи спектакуларним и брзим резултатима то сигурно није дугорочно. Мој циљ да у неком разумном проценту померимо Београда на боље, рекао је Радојичић и додао да ће то осетити сваки грађанин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести