Ракић: Посланици СЛ ушли у скупштину КИМ, чекаће Хана

КОСОВСКА МИТОРВИЦА:  Посланици Српске листе ушли су данас у косвску скупштину и тамо ће остати до доласка европског комесара Јоханеса Хана чија се посета очекује сутра.
Goran Rakić  Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Горан Ракић

Председник Српске листе Горан Ракић саопштио је после ванредне седнице Кризног штаба у Косовској Митровици да су српски посланици ушли у зграду косовске скупштине у Приштини где це остати до доласка европског комесара Јоханеса Хана.

"Наши легитимни представници упознаће Хана и Европу са антисрпским потезима који воде хуманитарној катастрофи", рекао је Горан Ракић на ванредној конференцији за новинаре након састанка Кризног штаба.

Он је додао да се политицки представници Срба у Приштини данас легитимно и демократски боре за то да српска деца на КИМ имају право на живот, храну, будућност.

"Сав српски народ биће и јесте уз насе посланике који се боре за насу будућност, а та њихова борба нама живот значи", истакао је Ракић.

Он каже да су српски посланици поруцили да ће у својим просторијама у косовској скупштини остати до сусрета са Ханом којем ће изнети антисрпске потезе Приштине.

Поручио је српским посланицима да истрају у тој борби и поновио да њихова борба за Србе на КИМ значи зивот.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести