Ракић: Захтевамо од Тужилаштва да ослободи ухапшене

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председник Српске листе Горан Ракић затражио је од Тужилаштва да моментално ослободи грађане Зубиног Потока који су ухапшени током јучерашње акције РОСУ јединице.
Goran Rakić  Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Горан Ракић

"Разумем да су задржали полицајце које терете за нешто, није им први пут, али ухапшени становници Зубиног Потока нису криви ни за шта, сем што су били ту и што су голоруки стали испред до зуба наоружаних специјалаца", рекао је Ракић за РТС.

Он је истакао да му је током јучерашње акције засметало много тога, нарочито прекомерна сила РОСУ јединица у Зубином Потоку.

"Нису се либили да пребијају старце и жене и чак су ухапсили три жене у јужном делу Митровице. Претпостављамо да су још у притвору, немамо информације у каквом стању и где се налазе", рекао је Ракић.

Он је навео да нико није осудио прекомерну силу током акције и додао да не очекује од Приштине ништа.

"Не могу да кажем какви ће бити наши потези. Они ће бити доношени из минута у минут, јер одлука коју донесемо сада неће можда бити валидна или у сагласности централне Приштине. Активираћемо наш кризни штаб и састајаћемо се из часа у час", рекао је Ракић.

Говорећи о протестима заказаним за данас на тргу у Северној Митровици, Ракић је рекао да је намера да се покаже јединство, да Срби желе мир на тим просторима, али и да се покаже Приштини и међународној заједници колико Срба има и да се нису уплашили бруталне акције РОСУ полиције.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести