Рама: Меркел подржава балкански "мини Шенген"

ТИРАНА: Немачка канцеларка Ангела Меркел подржава балкански "мини Шенген" и уверена је да ће овај процес наићи на све већу подршку, рекао је премијер Албаније, Еди Рама, након сусрета с канцеларком.
edi rama
Фото: Tanjug (arhiva)

Рама је за албански Топ Ченел рекао да Меркелова сматра врло значајном ову иницијативу, као и чињеницу да су јој се прикључиле три државе с циљем да она буде свеобухватна и да се очекује да јој се придруже и друге државе региона.

Та иницијатива није ништа друго него спровођење нечег што је већ договорено током Берлинског процеса, а што канцеларка охрабрује и веома је заинтересована за тај процес, рекао је Рама.

Нажалост, у Приштини не желе то да разумеју и ову тему претварају у полемику о томе ко је издајник, а ко је патриота, рекао је Рама и додао да ће тај процес бити настављен уз подршку ЕУ, Немачке и САД.

Премијер Албаније значајним је оценио и Писмо о намерама које је потписано о обнављању авио-саобраћаја на релацији Београд Приштина, што је, како је рекао, постигнуто уз снажну подршку специјалног изасланика америчког председника, амбасадора САД у Немачкој Ричарда Гренела.

А, ту је још и разговор о обнављању железничког саобраћаја, који с првом поздрављају они који подржавају и балкански "мини Шенген", казао је Рама.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести