Ранђеловић: Једино Српска листа има подршку Београда

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Миљан Ранђеловић изјавио је данас у Косовској Митровици да једино Српска листа има подршку Републике Србије и званицног Београда на предстојецим парламентарним изборима на Косову и Метохији који се одржавају 11. јуна.
Srpska lista  Foto: Tanjug/ Kancelarija za KiM
Фото: Tanjug

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Миљан Ранђеловић изјавио је данас у Косовској Митровици да једино Српска листа има подршку Републике Србије и званицног Београда на предстојецим парламентарним изборима на Косову и Метохији који се одржавају 11. јуна.

Ранђеловић је позвао Србе са КиМ и све оне који имају право гласа на изборима да масовно изаду и подрже Српску листу за коју је рекао да једино она може да гарантује политицко присуство Републике Србије на КиМ и опстанак свих њених институција. 

„Једино Српска листа у сарадњии са Београдом може да се избори за Заједницу српских општина. Ово су судбински избори за наш народ на КиМ, а пре свега због тога што постоје тенденције да се смањи утицај институција Републике Србије на КиМ и једино Српска листа може да гарантује да це српске институције и даље опстати на простору КиМ,“'' нагласио је Ранђеловић. 

Ранђеловић, који је данас присуствовао уводном делу састанка Српске листе у Косовској Митровици, казао је да на предстојецим изборима на Косову и Метохији нема више колона и да је једина колона Срба у покрајини она коју подржава Србија - Српска листа. 

„Све остале листе које се представљају за српске кандидовали су Албанци, то нису наши кандидати, то су кандидати оних који би хтели да заузму места која су гарантована Србима на КиМ. Срби у покрајини то не треба да дозволе, зато позивамо све Србе који живе на КиМ и Србе који имају право гласа то право искористе, да се масовно одазову и подрже Српску листу, зато што је једино Српска листа српска и зато што једино Српска листа има подршку Републике Србије,“ нагласио је Ранђеловић. 

Он је истакао да је Српска листа вец доказала да може да буде брана формирању такозване "војске Косова" и да у сарадњи са Београдом Српска листа може и у будуцем периоду да не дозволи формирање косовске војске од које, како је рекао, највише би били угрожени Срби на КиМ и Република Србија. 

Председник Српске листе Славко Симиц изјавио је да је данашњи састанак у Косовској Митровици први неформални састанак на који су позвани сви кандидати за посланике испред Српске листе али и остали представници и активисти. 

„Знате и сами да су за 11. јун расписани ванредни парламентарни избори и данас цемо разговарати о свим активностима које цемо предузети у наредних неколико дана како би заиста показали и доказали нашем народу на КиМ због цега су важни и знацајни ови избори и како би показали нашем народу зашто је важно да подржи Српску листу,“- рекао је Симиц. 

Симиц је истакао да је неопходно да што веци број Срба са правом гласа на КиМ изаде на изборе како би се спрецило улазак Срба лојалних Приштини у парламент и поруцио да Српска листа неце толерисати никакве нерегуларности на изборима.

Он је подсетио да војска Косова није формирана искљуциво захваљујуци деловању Српске листе, што це бити један од њених кљуцних задатака и у наредном сазиву парламента. На састанку Српске листе у Косовској Митровици били су присутни и вецина градонацелника косвских општина са српском вецином и други.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести