РИК прогласио изборну листу Чеси Војводине, Београда, Шумадије...

БЕОГРАД: Републичка изборна комисија прогласила је вечерас Изборну листу Чеси Војводине, Београда и Шумадије - за Чехе целе Србије, за непосредне изборе за чланове Националног савета чешке националне мањине.
republicka izborna komisija
Фото: Youtube Printscreen

Листа је усвојена једногласно, с 13 гласова, а након што је утврђено да је свих 77 гласача уписано у посебан списак националних мањина.

РИК је на седници усвојио и закључак којим се Ромској странци Јединство, предлагачу изборне листе кандидата за чланове Националног савета ромске националне мањине, даје рок од 48 сати од достављања закључка, да отклони недостатак изборне листе, односно да достави 143 недостајуће правно ваљане оверене изјаве бирача који подржавају изборну листу.

Како је раније утврђено, на Списку бирача који подржавају листу, а који је достављен уз Изборну листу, њих 466 су биле правно ваљане изјаве бирача, док 239 нису правно ваљане јер бирачи или нису уписани у Посебан бирачки списак ромске националне мањине, или у Списак бирача, или провера није могла да буде извршена због неисправно уписаног матичног броја.

Да би листа била проглашена неопходно је да Ромска странка јединство достави 609 изјава.

Избори за савете националних мањина одржаће се 4. новембра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести