РТС: Сергеј дао нови смисао изразима простаклук и одвратност

БЕОГРАД: Својим последњим оглашавањем на друштвеним мрежама, глумац-политичар и лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић дао је изразима "простаклук" и "одвратност" потпуно нови смисао, саопштио је РТС, поводом твита који је Трифуновић објавио са сексистичком ализијом на рачун уреднице и водитељке РТС Оливере Јовићевић.
sergej trifunovic, Tanjug
Фото: Tanjug

"Тврдњом да емисија РТС-а ''Упитник'' постоји да "водитељка не би радила на позив", инсинуирајући на проституцију, Трифуновић је, заједно са онима који су га на твитеру подржали, отишао чак испод нивоа примитивизма.

Од оних којима је један твит довољан да засијају својим простаклуком, а твитују сваки дан, РТС не тражи никакво извињење, јер је тражити тако нешто потпуно бесмислено", наводи се у саопштењу РТС, у коме још пише:

"За 16 година колико постоји емисија ''Упитник'' било је покушаја да се ова емисија забрани, било је увреда и незадовољства од стране многих политички актера, али никада се није тако далеко запливало у простаклуку као што је то сада учинио Трифуновић. Зато, уместо позива на извињење, РТС моли све учеснике оваквих и сличних емисија, али и оне који би да се баве дијалогом на јавној сцени, да се пре свега вербално „разоружају“.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести