Руководство Крушика: Негативна кампања наноси штету

БЕОГРАД: Руководство холдинг корпорације "Крушик" данас је поново указало на штету која настаје наставком изношења злонамерних и неистинитих тврдњи појединих медија и неодговорних политичара о пословању компаније.

Руководство у саопштењу наводи да је Крушик ове године остварио производњу у вредности од близу 100 милиона УСД, док је вредност извоза износила 95 милиона УСД. Наводе и да корпорација редовно исплаћује плате, порезе и доприносе, који у просеку износе 2,8 милиона УСД месечно.

Руководство, међутим, указује да је "оркестрирана негативна медијска кампања против ХК Крушик у којој већ годину дана шире неистине домаћи политичари и медији, као и неке структуре суседне земље чије фабрике су директни контуренти ХК Крушик на светском тржишту, нанала штету пословању и довела до смањења тражње за производима наше корпорације на светском тржишту".

Истиче се да је ХК Крушик у последњем кварталу ове године, свестан покушаја дела јавности и појединаца да униште не само Крушик већ комплетну одбрамбену индустрије Србије, интензивирао директне контакте са постојећим и једним бројем нових купаца и добављача.

Циљ је повећање обима новог уговарања и очување и унапређење стабилности производње, наводи се у саопштењу и додаје да су досадашње најаве охрабрујуће што обећава задржавање нивоа упослености, као и повећање у наредној години.

У саопштењу се наводи и да су надзорни одбор, заједно са извршним одбором и ширим руководством фабрике разматрали све могуће опције за успешно функционисање фабрике у наредном периоду и да је предложено више модела за ефикасно и економично пословање.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести