Заставе инвеститора подигнуте на уласку у Сремску Митровицу

Трг инвеститора отворен је на кружном току на усласку у Сремску Митровицу, као захвалност улагачима који су смањили незапосленост у тој општини. Свечаности су присуствовали министри Бранислав Недимовић и Бранко Ружић, градоначелник Владимир Санадер, као и бројни инвеститори, директори и власници компанија које послују у том граду.
Sremska Mitrovica - trg investitora foto jelena ivanovic-3
Фото: Дневник (Ј. Ивановић)

Сремска Митровица је први град у Србији који се подизањем застава компанија које послују у њиховом граду на самом уласку, захвалио инвеститорима, али и позвао друге да дођу у њихов град. Укупна инвестиција коштала је 8,7 милиона динара, Град је учествовао са четири милиона, док је ресорно министарство уложило 3,7 милиона.

Председник Скупштине града Сремска Митровица Томислав Јанковић казао је да су уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе изградили Трг да би се на посебан начин захвалили свим инвеститорима који су дошли у Сремску Миотровицу, а њих је више од 20 у последњих десет година.

„Они су највећи „кривци” што је стопа незапослености с 37 одсто смањена на испод осам, и што је више од 8.000 наших суграђана нашло посао у компанијама које послују у нашем граду“, казао је Јанковић, и додао да даље раде на јачању електронских услуга.

Фото: Дневник (Ј. Ивановић)

Арматура из Митровице уграђена у коридоре иБеоград на води”

Директор „Металфер Стеел Милл”-а Зоран Лојовић из Сремске Митровице каже да је његова компанија отворена 2005. године и да данас запошљава 370 радника.

„Од почетка смо наишли на пуну подршку локалне самоуправе и били пријатно изненађени тиме, те о њима само речи хвале“, истакао је Лојовић.

„Ширимо нашу производњу, правимо нову фабрику, те ћемо за годину и по запослити још 50 радника.“

Он додаје да је њихова фабрика једина у Србији која се бави производњом бетонског челика, односно арматуре. Раде 80 одсто за домаће тржиште, док остатак извозе. По речима директора, њихов производ снабдева све капиталне објекте у Србији, те је уграђен у Коридор 10, Коридор 11, „Београд на води” и многе друге важне објекте.


Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић казао је да је 8.000 запослених производ рада ефикасне администрације, која је кључ прогреса.

„Влада Републике Србије је опредељена за то да таква клица заживи широм Србије, али морам да похвалим локалну самоуправу Сремске Митровице, и Санадера, и Јанковића, али и Недимовића, који је био градоначелник у два мандата, који је био иницијатор свих тих дешавања и пословног амбијента за све садашње и будуће компаније у свом граду“, рекао је Ружић.

„Сигуран сам у то да ће се Трг инвеститора само ширити, а све у корист грађана Сремске Митровице.“

Извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић казала је да је град Сремска Митровица пример како се реформом локалне администрације може створити добар амбијент за пословање.

Маша Стакић

Фото: Јелена Ивановић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести