Шабац: Зеленовић наставља лажима да анатемише Завод за јавно здравље

ШАБАЦ: Завод за јавно здравље Шабац саопштио је данас да без обзира на њихове препоруке за укидање ванредне ситуације у Шапцу, командант градског Штаба за ванредне ситуације Небојша Зеленовић не да није укинуо ванредну ситуацију, већ је наставио да износи неистине и анатемише Завод.
zelenovic01-tanjug-dragan-kujundzic
Фото: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
У саопштењу, Завод подсећа да је Зеленовића упознао и са значајем укидања ванредне ситуације пре почетка школске године када се за то стекну епидемиолошки услови.
 
"Нажалост, не само да Небојша Зеленовић није укинуо ванредну ситуацију, него је у свом маниру наставио да износи неистине, и да користи пропагандну машинерију плаћену новцем грађана Шапца", наведено је.
 
Како наводе, поред тога што се боре против вируса корона у Мачванском округу приморани су да се боре и против дезинформација и лажи, које поред Зеленовића шире и, како кажу, "слободни медији“ у борби за динар и наклоност одлазећег Команданта.
 
"Небојша Зеленовић жели да побегне од одговорности за сва своја нечињења која су угрозила здравље наших суграђана. Да ли су у питању најстарији корисници социјалне заштите или најмлађе рањиве категорије, њему није важно, јер му је власт очигледно важнија од здравља грађана", истичу.
 
Наводи се и да је чињенично стање да "слободни медији“ добијају десетине милиона динара из буџета, а да се за јавно здравље и програме за очување здравља издваја четири милиона динара.
 
Такође, како наводе, чињеница је и то да се за третирање амброзије - важну јавно здравствену меру, годинама из градског буџета "некоме“ издваја на десетине милиона динара, а да грађани Шапца и здравствени систем тог Града добро осећају ефекте таквих "третирања“.
 
"Чињенице су и да Завод за јавно здравље Шабац поздравља издвајање новца из градског буџета за изградњу канализационе мреже, као важан корак у превенцији заразних болести, али су и чињенице да такву меру не треба спроводити само на бирачким местима, и то кад јој време није јер је одлуком Штаба за ванредне ситуације Града Шапца у Шапцу још увек време ванредне ситуације", наводи се.
 
Како наглашавају, јасно им је да "живот мора да стане“ да би Небојша Зеленовић продужио своје представе, али и реализовао још неку своју инвестицију, па макар то све било на штету здравља суграђана и озбиљних здравствених институција.
 
Поручују да је Завод стожер јавног здравља на територији Мачванског округа скоро цео век и да је у свим неприликама одговорно чувао здравље свих суграђана, као и да ће то и наставити без обзира ко је командант Штаба.
 
Апелују на грађане да носе маске, дезинфикују руке.
 
"Поред физичке дистанце неопходно је да као посебну меру, ''шабачки модел'' у очувању јавног здравља, примените и менталну дистанцу од Небојше Зеленовића и ''слободних медија''", поручују грађанима Шапца из Завода.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести