Шапић: Покушаћу поново да добијем прилику да водим Београд

БЕОГРАД: Мислим да у локалној политици могу највише да допринесем, али да бих био нови градоначелник Београда, морам да добијем поверење грађана, каже лидер СПАС-а и председник општине Нови Београд Александар Шапић.
aleksandar sapic, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Он је за К1 телевизију рекао да ће покушати поново да добије прилику да води Београд, као и 2018. године, те поручио да себе сматра најбољим кандидатом за ту функцију.

Рекао је да је више пута позивао градоначелника Зорана Радојичића на разговор, као и да је спреман да комуницира са свима, јер је, то каже, његова обавеза као представника Београда.

Шапић је недавно изјавио да је "99 одсто" извесно да СПАС неће имати свог представника у дијалогу власти и опозиције и да то, у име владајуће коалиције, треба да учини СНС. Како каже, опет су у првом плану странци.

"Прошли пут када сам учествовао у том дијалогу, пред прошле изборе, где су били представници Европског парламента, рекао сам им да су увек добродошли у наш град, али не као медијатори у разговору међу нама Србима. То је мени било поразно и срамотно. Опет се инсистира на странцима и због тога сам рекао да ове године не бих учествовао у разговорима са њима", рекао је Шапић.

Он каже и да изборни услови никада неће бити потпуно добри, нарочито за онога ко је у опозицији, али и истакао да је СПАС тиме што је изашао на прошле изборе, сматрао да су неки минимуми испуњени.

"Не постоји ниједна опозиција на свету која је потпуно задовољна изборним условима, ни у најдемократскијим земљама, али треба сви заједно да се трудимо да те услове поправимо", каже Шапић.

Навео је да је СПАС на републичком нивоу тренутно има око 4 одсто, а на градском резултат је, истиче, знатно бољи.

"Видећемо на који начин ћемо изаћи на изборе, да ли ћемо ићи у предизборне коалиције, има још доста времена. Ситуација се поприлично мења и због епидемије", указао је Шапић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести