Шапић: СПАС иде сам на изборе, то је коначна одлука

БЕОГРАД: Српски патриотски савез (СПАС) ће ипак изаћи самостално на пролећне парламентарне изборе, изјавио је данас председник СПАС-а Александар Шапић и навео да је ту одлуку потврдило и Председништво савеза, после "неспоразума" са лидером Здраве Србије Миланом Стаматовићем о заједничком наступу на изборима.
aleksandar sapic, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Одлука о самосталном изласку на изборе је коначна, рекао је Шапић Танјугу и додао да жели да верује да је са Стаматовићем био неспоразум, а не нешто друго.

Објашњава да је "неспоразум" настао јер је претпоставио да и лидер Здраве Србије намерава да изађе на изборе, што му је и рекао када су договарали заједнички наступ на изборима.

"Тад ми је речено да је одлука донета, али да треба формално органи његове Здраве Србије то да потврде. Од тада је прошло месец и по, видим да те одлуке код нега још нема. Штавише, два-три пута је изјављивао да тражи одлагање избора, што је све у реду, али то је у директној супротности са мојим ставом", каже Шапић.

Навео је да не зна да ли неко врши притисак на Стаматовића да не изађе на изборе, али и да он неће вршити притисак ни на кога и да свако има право да одлучи сам за себе.

Према његовим речима, сада је касно за заједнички наступ чак и ако Стаматовић одлучи да иде на изборе.

Одлука о самосталном изласку СПАС-а на изборе је, сматра, ипак најбоља.

Подсетио је да је самосталан наступ на изборима најавио пре две године када је СПАС основан.

"Та одлука је коначна. Потврдили смо је на Председништву. Више промена на ту тему неће бити", каже Шапић.

Упитан да ли оставља простор за разговоре о евентуалном заједничком наступу са неким другим, Шапић каже да му је "неспоразум" са Стаматовићем "мали наук" да ипак иде сам на изборе.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести