Састанак Председништва Посланичке групе пријатељства и сарадње са НС РС  

НОВИ САД: Након званичног формирања Посланичке групе пријатељства и сарадње са Народном Скупштином Републике Српске у Скупштини АП Војводине, данас је одржан први састанак председништва ове посланичке групе, на којем се разговарало о могућим видовима сарадње са братском Скупштином у Републици Српској. 
1
Фото: Скупштина Војводине

На  првој  седници  председништва  Посланичке  групе  пријатељства    и  сарадње  са Народном  Скупштином  Републике  Српске,  за  председника  је  изабран  посланик Александар Зиројевић, из Српске напредне странке.   У намери да се настави добра сарадња успостављају се додатне, снажније везе између две Скупштине.

 У новембру 2017.  године потписан је Меморандум  о  сарадњи Службе Скупштине АП Војводине и Службе Народне скупштине Републике Српске, који је снажно допринео интензивирању сарадње. Пратећи смернице из Меморандума о сарадњи, посланици  Скупштине  АП  Војводине,  који  су  уједно  и  чланови  председништва Посланичке групе пријатељства и сарадње са Народном Скупштином Републике Српске поставили су данас основе будуће плодне сарадње поштујући и Споразум о специјалним паралелним везама Републике Српске и Републике Србије.  

Фото: Скупштина Војводине

Донет је закључак да ће се у складу са поштовањем мера изазваних пандемијом Ковид 19 организовати видео конференција између две Скупштине на којима ће се разматрати нови видови сарадње за 2021. годину, и да ће се наставити континуирана размена знања и сарадње на заједничким пројектима. Посланичка група пријатељства ангажоваће се на усмеравању  и  координацији  активности  свих  надлежних  органа  АП  Војводине  и Републике Српске ради постизања сарадње у свим областима.

Фото: Скупштина Војводине
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести