Савет Европе поздравио одлуку Владе Србије о информисању

СТРАЗБУР: Портпарол генералног секретара Савета Европе Данијел Холтген поздравио је одлуку Владе Србије да стави ван снаге закључак који се односи на информисање јавности о стању и последицама заразне болести КОВИД-19.
Savet Evrope/Tanjug
Фото: Tanjug

Холтген је поздравио и пуштање из притвора новинарке портала Нова.рс Ане Лалић.

"Добродошао потез Србије: укинута одлука о контроли информација у вези с корона вирусом, новинарка пуштена", навео је Холтген на Твитеру.

Уз то, он је окачио текст Ројтерса у којем се наводи да ће Влада Србије повући одлуку о контроли информација о епидемији корона вируса након, како се тврди у тексту британске агенције, протеста и притварања новинара због текста о условима рада у Клиничком центру Војводине.

Влада Србије је на данашњој седници ставила ван снаге закључак који се односи на информисање јавности о стању и последицама заразне болести КОВИД-19, саопштено је из владе.

Премијерка Ана Брнабић је јутрос најавила да ће влада, на молбу председника Александра Вучића, повући одлуку о информисању током ванредног стања, којом је предвиђено да су за давање информација о корона вирусу задужени Кризи штаб и особе које штаб овласти.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести