СДПС прославио 10 година, Љајић: Почетак кампање

БЕОГРАД: Социјалдемократска партија Србије (СДПС) обележила је вечерас 10 година постојања, а том приликом председник партије и министар трговине и телекомуникација Расим Љајић изразио је наду да ће његова странка и у будућности бити у владајућој коалицији.
ljajic, tanjug jpap
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

С обзиром на то да је 2020. изборна година, он је позвао присутне да вечерашње окупљање схвате као почетак кампање СДПС, да промовишу владу и странку као чланицу коалиције, односно да њиховој листи дају "максимални допринос за убедљиву победу".

Љајић је захвалио присутнима што су опстали у тешким турбулентним политичким временима чувајући темељне вредности због којих је СДПС формирана, а то су антифашизам, антипопулизам и антинационализам.

"Највећи успех који смо постигли за ових 10 година јесте да смо опстали, остали, остали своји, сачували идентитет, и да смо настојали да дамо допринос укупним реформама које се спроводе у Србији, променама које се догађају и модернизацији Србије, што и то јесте био наш циљ када смо улазили у владу 2012. године", рекао је Љајић.

Министар је обраћање закључио речима да се успех не мери само гласовима већ и "километрима пређених путева, људи које ћемо срести и градова које ћемо обићи".

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести