СДСС: Вуковар да постане град нулте толеранције према насиљу

ВУКОВАР: Самостална демократска српска странка (СДСС) у Хрватској саопштила је данас да је неопходно да Вуковар постане град са нултом толеранцијом према насиљу.
v
Фото: Youtube Printscreen

Упућен је апел надлежним институцијама да активно делују у спречавању међунационалних сукоба који у последње време често избијају међу младима.

Посланица у хрватском Сабору из редова СДСС Драгана Јецков је на конференцији за новинаре у Вуковару изјавила да је непознати извршилац у ноћи између суботе и неђеље оштетио аутомобил Ђорђа Лукића, директора вуковарске техничке школе "Никола Тесла", уз констатацију да није реч о случајном инциденту, пренела је Хина.

Она је подсетила је да је недавно у непосредној близини те школе дошло до сукоба више млађих особа, међу којима су били и ученици те школе.

"Ништа не сугеришемо, већ информишемо јавност. Град Вуковар и околина морају бити место нулте толеранције према насиљу", поручила је Јецковљева и оценила да је директору Ђорђу Лукићу овим нападом "послата јасна порука".

Према речима председника вуковарског СДСС-а Срђана Колара, у последње две године су се интензивирали напади на припаднике српске заједнице у Вуковару.

"Као представници српске заједнице осуђујемо сваки облик насиља", рекао је Колар и оценио да напад на аутомобил директора техничке школе Ђорђа Лукића није обичан криминални чин већ има везе и с међунационалним сукобом младих до којег је недавно дошло недалеко од техничке школе "Никола Тесла".

Председник Заједничког већа општина (ЗВО) Срђан Јеремић указао је да многи млади Вуковарци српске националности не желе да пријаве полицији да су били на мети нападача из страха од освете.

"Ја вам тврдим да се ни ми који седимо овде не осећамо сигурно у овом граду", поручио је Јеремић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести