Седницу прекидао инцидент радикала са министарком Михајловић

БЕОГРАД: Седница Скупштине Србије данас је у два наврата прекинута због оптужби и увреда посланика Српске радикалне странке на рачун потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић на које је она одговорила транспарентом на коме је писало "Радикалска лаж".
mihajlovic1, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Најпре су посланице СРС Вјерица Радета и Наташа Јовановић оптужиле министарку за корупцију и да је шпијун, а њихов колега Милорад Мирчић додао је и да је на изградњи путева Михајловић "коштала државу".

Михајловић је одговорила да је реч о "радикалским лажима" и да не бира речи јер има обавезу према грађанима који су гласали за њу.

"Свака ствар коју сте изговорили је лаж, све што причате месецима о мени је лаж, моја обавеза је да кажем шта је то ", рекла је Михајловић.

На оптужбе да ће на изградњи Моравског коридора бити украдено 300 милиона евра, министарка је одговорила да не постоји ниједна понуда кинеске компаније која би тај посао могла да уради за 500 милиона евра.

Михајловић је рекла да су лажи и оптужбе да је она шпијун и позвала посланике СРС да своје тврдње пријаве и докажу у институцијама.

"Нисам лопов, немам никакве везе са тим што је директор (Железница) примио мито и тамо је где му је место", одговорила је Михајловић на оптужбе да је ухапшени директор јавног предузећа "узимао мито за њу".

У тренутку док када је Михајловић реагујући на оптужбе подигла транспарент на коме је писало "Радикалска лаж", Вјерица Радета је узвратила увредама, а председавајући је прекинуо седницу и одредио паузу од 10 минута.

Седница је потом настављена и Радета која је имала реч поновила је оптужбе на рачун министарке, на шта је Михајловић поново подигла транспарент са поруком "Радикалска лаж".

Тада је посланик Мирчић отпаковао женски доњи веш као поклон за министарку, и тиме зарадио опомену председавајућег Верољуба Арсића, а још две опомене зарадила је посланица СРС Ружица Николић која је и поред забране пришла министарки и донела јој "поклон".

Радикали из посланичких клупа одузели Михајловић транспарент и поцепали га.

Након тога седница је поново прекинута... па поново настављена...

Михајловић: На лажи морала да одговорим, насиље нисам очекива

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас поводом инцидената у Скупштини Србије да је морала да одговори на радикалске лажи о њој, које је, каже слушала три сата.

"Насиље које је уследило нисам очекивала", изјавила је новинарима у холу Дома Народне скупштине и додала да је током читаве данашње расправе била изложена најгорим увредама посланика радикала, а да су, потом, троје од њих - Вјерица Радета, Филип Стојановић и Ружица Николић - и физички насрнули на њу.

"Слушала сам три сата посланике СРС како говоре лажи о мени, да притом уопште нису говорили о законима који су на дневном реду. Кад сам се јавила за реч и рекла да је оно што су рекли лаж, јер сам дужна да то кажем због грађана Србије, била сам изложена класичном насиљу, и то усред парламента, рекла је Михајловић и поручила да се цео живот бори против насиља.

"Тако ћу се борити и против овог што раде посланици СРС", рекла је министарка

Михајловић је, каже, током расправе, одговарајући на низ увреда посланика СРС, рекла да је све што су рекли о њеном приватном животу, као и о њеној каријери, огромна лаж и на крају свог излагања подигла и транспарент "радикалске лажи".

Скупштина Србије и даље расправља о амандманима на измене Закона о планирању и изградњи.

Михајловићева посланицима СРС: Доста лажи

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас, поводом увреда и лажних оптужби посланика СРС у парламенту, да било ко ко има сазнања о незаконитим радњама или корупцији треба то да пријави надлежним институцијама.

Оно што остаје иза нас и по чему се меримо јесу резултати, а ако постоје сумње на корупцију или незаконите радње, постоје институције које тиме треба да се баве. Институције су ту да раде свој посао, али свако ко има нека сазнања о коруптивним радњама треба то да да пријави", рекла је Михајловићева у расправи са посланицима СРС.

"Позивам све који имају било каква сазнања да сам нешто незаконито урадила или да нешто незаконито поседујем да о томе обавесте надлежне органе. Све што сам имала, а имала сам одувек, као и моја породица, пријављено је Агенцији за борбу против корупције. Имовина коју имам ја, као и моја породица и мој бивши муж и мој садашњи партнер и његова породица и у земљи и у иностранству. Сви подаци су доступни институцијама којима треба да буду доступни, за сваку ствар коју имам од имовине, од одевних предмета, па до свега другог", рекла је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести