Селаковић: Доследан став Гватемале по питању КиМ

ГВАТЕМАЛА СИТИ: Министар спољних послова Никола Селаковић састао се данас са председником Конгреса Гватемале Аланом Естуардом Родригесом и истакао да Србија високо цени доследан став Гватемале по питању КиМ и непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова.
selakovic FBakic
Фото: Dnevnik.rs

Селаковић је изразио задовољство поводом званичне посете Гватемали и поручио да је Србија посвећена јачању политичког дијалога и укупне сарадње са овом пријатељском земљом.

Министар Селаковић је рекао да Србија и Гватемала, упркос великој географској удаљености, деле и боре се за исте вредности у свету.

Навеом је да је важно да две државе и народа, које гаје такво пријатељство, задрже ниво билатералних посета.

Селаковић је истакао да је потребно интезивирати међупарламентарну сарадњу и позвао председника Конгреса да посети Србију и националну скупштину.

Упознао је саговорника да у српском парламенту постоји Група пријатељства са Гватемалом, која броји шест чланова.

Захвалио је Гватемали на доследном ставу по питању КИМ и на опредељењу да поштује међународно право.

Председник Конгреса нагласио је да ће се, по овом питању, подршка пријатељске Гватемале наставити.

Саговорници су заједнички истакли податак да две земље следеће године обележавају 140 година од успостављања дипломатских односа и сагласили се да такав јубилеј заслужује да буде адекватно обележен.

Овом приликом шеф српске дипломатије и лично је честитао председнику Конгреса 200. годишњицу независности Републике Гватемале, а касније данас министар ће присуствовати свечаној седници коју, овим поводом, организује Одбор за спољне послове Конгреса.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести