Селаковић: Изузетни односи две земље, Алијев долази

БАКУ: Србија и Азербејџан имају изузетне односе које везује Споразум о стратешком партнерству, као и заједничка посвећеност вредностима онога што јесте међународно право, те подршка територијалног интегритета и суверенитета две државе, поручио је вечерас у Бакуу шеф српске дипломатије Никола Селаковић након састанка са председником те земље Илхамом Алијевим.
nikola selakovic
Фото: Tanjug (video)

Селаковић, који је у тродневној званичној посети Азербејџану, рекао је да је са председником Алиијевим разговарао о унапређењу односа две земље у свим пољима, пре свега у области економије.

Министар је рекао за Танјуг и да је на састанку било речи и о припреми доласка Алијева у Београд у октобру, пред почетак Конференције несврстаних, коју заједнички организују Србија и Азербејџан.

Селаковић је пренео и да је Алијева упознао са резулатима реформи од доласка председника Вучића на власт, као и о економским кретањима и унапређењу инфраструктуре, на пољима где учествују азербејџанске компаније.

"Говорили смо и о одржавању мешовитог комитета за економску и трговинску сарадњу која ће овде у Азербејџану у уторак имати своје заседање, а на чијем сам месту копредседавајући као министар спољних послова Србије", рекао је Селаковић.

Он ће се у наредна два дана у Бакуу састати са министрима економије и одбрамбене индустрије, а како каже, вечерашњи састанак са председником Азербејџана је изузетно важан, као и Алијева посета Београду у октобру, 10 година од његове последње посете Србији.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести