Селаковић: Пуна подршка Кипра Србији по питању КиМ и ЕУ

НИКОЗИИЈА: Кипар је једна од држава која чврсто подржава Србију по питању њеног територијалног интегритета и суверенитета, као што то чини и Србија према Кипру, изјавио је данас српски министар спољних послова Никола Селаковић.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković na Kipru  Foto: Tanjug/video
Фото: Министар спољних послова Никола Селаковић на Кипру  Фото: Танјуг/видео

Након завршетка заваничне посете Кипру и своје прве посете након ступања на нову дужност, министар је српским медијима у Никозији рекао да је ту непромењену позицију Србије по питању подршке територијалном интегритету и суверенитету Кипра пренео и свом колеги Никосу Христодулидису.

“Поред тога, Кипар је и један од највећих заговорника пријема Србије у Европску унију и неко ко се труди да нам на сваком кораку и у свакој прилици пружи помоћ и подршку на нашем европском путу”, рекао је Селаковић.

Изразио је задовољство што је у првој билатералној посети био у пријатељској и братској држави као што је Кипар и додао да Србе са Кипранима везује сличан менталитет, култура, иста религија, везе из прошлости, али и заједнички проблеми на очувању територијалног интегритета и суверенитета.

Такође, додаје министар, везује нас и будућност, јер је, наглашава, стратешко опредељење Србије управо европска будућност.

“Многа искуства која Кипрани могу да нам пренесу на том европском путу и она су за нас више него драгоцена”, истакао је Селаковић.

Каже да је са свим званичницима са којима се састао на Кипру говорио управо о тој подршци коју Кипар пружа Србији, али и о томе колико би она могла да буде и већа уколико би наставили да интензивирамо наше везе.

“Уверен сам да ћемо у наступајућем период уз још јачу и бољу сарадњу на свим пољима помоћи једни другима да нам буде још боље као двема државама”, закључио је Селаковић.

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести