Селаковић: Важни разговори у Минхену и Бриселу

БЕОГРАД: Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић каже да су састанци које је имао председник Србије Александар Вучић у Минхену и Бриселу веома важни и да је на њима Србија представљена на најбољи начин.
nikola selakovic, FoNet
Фото: FoNet

Наводи да је председник у Минхену на безбедносној конференцији имао око 30 састанака, да је важно да се разговара, да се истичу позиције Србије и аргументи, а да за то Србија има "најбољег борца", који се аргументима бори за интересе земље.

Многима, каже, не одговара економски успех и опоравак Србије и то што је Србија постала економски лидер Западног Балкана.

Подсећа да је током прошле године Србија имала 60 одсто директних страних инвестицвија, а све остале земље у региону заједно 40 одсто.

Да је раст БДП-а био 4,2 одсто, да је јавни дуг оборен са 78 одсто на 48 одсто.

"Србија постаје јака, битна, незаобилазна, а и способна да проблеме самостално решава", рекао је Селаковић за ТВ Пинк.

Многима, каже, смета што Србија када је нападнута одговара, а да се не тако давно дешавало да на нападе ћути.

Србија је сада, наводи, у прилици да помаже својим сународницима у региону, али да неће дозволити да уђе у било какве сукобе.

Подсећа да је председник Вучић у разговору са Србима у региону посебно истакао да је Србији "насушно потребан мир и стабилност".

"Само мир и стабилност у региону стварају услове за економски опоравак и напредак", навео је он.

Каже да поједини опозициони лидери уместо озбиљне и одговорне политике, која би требала да буде алтерматива ономе што ради Вучић, ударају на њега и његову породицу.

"Он би у сваку борбу за Србију требао да уђе растерећен домаћом сценом и унутрашњим питањима и проблемима. Они који то раде показују шта је његова политика и шта нуди грађанима Србије. Са друге стране користи сваку прилику да руши онога ко заступа интересе Србије", нагласио је он.

Додаје да напади појединаца на председникову породицу више говоре о њима и да треба свако да се запита с чим излази на изборе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести