Сергеја Трифуновића напале присталице бојкота (видео)

БЕОГРАД: Сергеја Трифуновића, председника ПСГ, напала су данас у центру Београда два, за сада, непозната младића, а члан Председништва тог покрета Павле Грбовић написао је да је то последица "правоверних" у опозицији.
sergej trifunovic tanjug
Фото: TANJUG/ TANJA DROBNJAK

Према наводима медија, један од нападача питао је Сергеја да ли му Вучић скупља потписе и да ли му је он платио шатор.

"Свака вам част 'правоверни'. Ваш демократски наратив о издајницима, службама, лаком кешу и осталом блату је почео да даје резултате.

Будите поносни на то какво друштво градите", написао је Павле Грбовић на Твитеру.

Трифуновић: Опозиција која бојкотује црта нам мете на целу

БЕОГРАД: Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић изјавио је да данашњи догађај, у коме га је напао један од пролазника у Кнез Михајловој, није прва претња коју је та странка добила од када је почела да прикупља потписе за изборе и рекао да опозиција која бојкотује изборе "црта мете на челу чланова те странке".

"Шта се дешава. Цео наратив дела опозиције која бојкотује ка нама јесте да смо ми издајници, да смо продане душе, плаћеници. Они раде исто оно што раде Информер и Пинк. Цртају мете на нашем челу и онда наравно долази до оваквих случајева", рекао је Трифуновић за телевизију Ал Џазира Балканс.

Говорећи о данашњем инциденту, Трифуновић је рекао да се десио након што га је човек питао ко је платио шатор испред кога се прикупљају потписи, на шта му је Трифуновић рекао да је шатор платио (председник Србије Александар) Вучић, а озвучење лидер СзС Драган Ђилас, након чега га је мушкарац ударио у потиљак.

Дошло је, како каже, до кошкања, приликом чега су мушкарца и Трифуновића раздвојили присутни чланови странке.

Он је додао и да је након тога бициклиста који већ данима вређа чланове ПСГ који у центру града прикупљају потписе, извадио шрафцигер на њега.

Нападаче је привела полиција, а Трифуновић је најавио да ће поднети кривичне пријаве због овог догађаја.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести