Симић: Економска "олуја" већ се спроводи над Србима на КиМ

БЕОГРАД: Олуја у економском смлислу већ се спроводи над Србима са КиМ, изјавио је данас потпредседник Српске листе Игор Симић и додао да је разочаран благом изјавом Јоханеса Хана у Пристини који је рекао да је увођење такси на робу из Србије неприхватљиво.
simic, tanjug/Z.Žestić, arhiva
Фото: Tanjug/ Z.Žestić, arhiva

"Оно што је Еди Рама најавио ''Олују у економском смислу'', она се већ спроводи над Србијма", рекао је Симић за Тв Пинк и додао да Рамина изјава само подгрева антисрпску атмосферу у Приштини, али и у Тирану. 

Посланик Српске листе наглашава да посебно забрињава то што док је Јоханес Хан још био у Приштини, Албанци најављују формирање војске Косова, а у селу Грнчаре демолирана је црква Св. Николе.

Он је позвао све Србе на КиМ да наставе са мирним, демократским протестома и најавио да ће данас бити одржани сабори у Штрпцу, Грачаници, Косовској Митровици, где ће протестовати народ, а не политичари.

"Срби се на КиМ боре да спрече хуманитарну катастрофу. Нисмо се повукли ни под бомбама, ни под мецима. Неко се сетио да супстилним притисцима натера Србе да се иселе", рекао је Симић.

Он је поновио да увођење такси на робу из централне Србије од 100 одсто има за циљ протеривање Срба, гетоизацију Срба и да изјава косовских званичника да та мера није усмерена против српског народа на КиМ већ против Србије - пада у воду. 

"Роба коју троше Срби на КиМ 99 одсто долази из Србије. Ова мера ће погодити најрањивије категорије нашег народа", истакао је Симић и додао да се брине како ће Срби одолети притисцима, јер је Приштина најавила да неће повући меру, а из ЕУ је стигла блага реакција.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести