Симић: Српска листа очекује свих десет посланичких места

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Потпредседник Српске листе и први на листи те странке на ванредним парламентарним изборима на Косову и Метохији, Игор Симић, очекује да ће та политичка опција 14.фебруара освојити свих десет места у приштинском парламенту, предвиђеним за српску заједницу.
igor simic
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

Симић је указао да се пред сваке изборе на КиМ појача настојање албанских политичких представника да отму гласове српског народа и да у институције прогурају, како каже, квазисрпске партије које раде по налогу из Приштине.

''Зато је потребно да сваки наш грађанин, био он Србин, Горанац или Ром, којем је Србија у срцу, изађе 14.фебруара на бирачка места и пружи подршку СЛ, а то значи свом опстанку на својим огњиштима'', рекао је Симић за дневни лист Политика.

Додао је да је то истовремено глас за председника Вучића и његову политику која се, како је навео, темељи на економском јачању и очувању мира на тим просторима.

Симић је рекао да се изборна кампања на КиМ одвија у специфичним условима због пандемије вируса корона и да СЛ на изборе излази с резултатима рада и с намером да се кроз институције система бори за права српског народа.

''Прошло је време када су се слобода и нормалан живот бранили на улицама села и градова. Сада своју борбу наставимо кроз институционално деловање, а то захтева да будемо јединствени и сложни. Имамо представнике којима ће национални интерес бити испред личног или било ког другог'', поручио је Симић.

Истакао је да недостатак јасног програма албанских политичких представника на КиМ и њихова неодговорност доводе до тога да они посежу за јефтиним политичким триковима пред локалним Србима или у Београду, а то је, упозорио је Симић, оно што угрожава мир и сигурност српских грађана у јужној покрајини.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести