Скандал ако је неки министар давао податке странцима

БЕОГРАД: Министар грађевинарства и саобраћаја Томислав Момировић и градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић, сложили су се данас да је скандалозно ако је неки министар носио податке о енергетској ситуацији у стране амбасаде и заложили се да се то испита.
tomislav momirovic, Tanjug/Jaroslav Pap
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

Гостујући на ТВ Пинк, Момировић и Вучевић су тако одговорили на питање водитеља о писању медија да је министарка документацију о енергетском систему, у којој су и извештаји из ЕПС-а, што је поверљив податак у свакој држави, доставила двема западним амбасадама.

Момировић је истакао да чланови Владе Србије добијају податке са одређеним степенима тајности и да не могу да их износе, те да уколико то учине могу да буду јако оштро кажњени.

Он је рекао да нема информација да је неко од министара такве податке носио у стране амбасаде, али да то треба испитати, па ако је истина онда је прворазредни скандал.

"Не желим никога да оптужим, нарочито не колеге из Владе Србије", рекао је он.

Милош Вучевић је за ТВ Пинк рекао да је за смену са функције, ако је неко од министара носио податке.

"Не знам да ли је то радила Зорана Михајловић или неко други. Чим се то утврди да сам на месту премијерке Брнабић тражио бих смену те особе. Шта ту има да се расправља", рекао је он.

Новости су данас навела, да је наводно Михајловић документацију о енергетском систему, у којој су и извештаји из ЕПС-а доставила двема амбасадама, а 29. децембра, у званичном писму Америчкој привредној комори у нашој земљи, пожалила да ЕПС, "Електромрежа Србије" (ЕМС), "Електродистрибуцијау" (ЕДС) и у Агенција за енергетику да пружају отпор реализацији Закона о коришћењу обновљивих извора енергије (ОИЕ).

Како наводе овај медиј у писму Америчкој комори Михајловићева их моли да јој помогну да сломи њихов отпор.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести