Скупштина Србије: Изгласане одлуке разрешењу и избору судија

БЕОГРАД:  Скупштина Србије изгласала је вечерас одлуку о престанку функције председника суда у судовима опште и посебне надлежности у Србији, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.
Skupština Srbije  Foto Tanjug/ T. Valič
Фото: Скупштина Србије  Фото Танјуг/ Т. Валич

Донете су и четири одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију и две одлуке о избору јавног тужиоца, које је поднео Високи савет судства.Посланици су дали сагласност и на Финансијски план Комисије за хартије од вредности за 2020. годину, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

Усвојили су и одлуке о давању сагласности на Финансијски план Регулаторног тела за електронске медије за 2020. годину и о давању сагласности на Ребаланс финансијског плана Агенције за енергетику за 2019. и 2020. годину, које је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

Председница скупштинског Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Александра Томић рекла је да су планирани приходи РЕМ-а за ову годину 307,9 милиона динара, а да су планирани расходи 217 милиона динара за плате 80 запослених, да је око 25 милиона планирано за сталне трошкове, а за уговоре о делу скоро 11 милиона.

Томић је додала да су трошкови планирани крајње економично и рационално, као и да је финансијски план доступан на сајту РЕМ-а.Она је додала и да Комисија за хартије од вредности има 38 запослених и приход 108,8 милиона динара, од чега ће 55 одсто бити издвојено за зараде, а Агенција за енергетику планирала је приход од 223 милиона динара, од чега ће 70 одсто бити потрошено за зараде.

Посланици ће сутра започети нову седницу на чијем је дневном реду расправу о избору чланова РЕМ-а.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести