Скупштина Србије ванредно заседа у петак у 10.00

БЕОГРАД: Председница Народне скупштине, Маја Гојковић, сазвала је за петак, 21. септембра у 10 сати, Десето ванредно заседање парламента у 11. сазиву, а на захтев 157 народних посланика.
skupstina srbije
Фото: Tanjug (Z. Žestić, arhiva)

На дневном реду седнице ће се наћи више законских предлога, међу којима Предлог закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, који је поднела влада, Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2018. годину, Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању,

Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Француске о размени и узајамној заштити тајних података и Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи у области туризма између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније.

Такође, посланици ће се изјашњавати и о више предлога о потврђивању уговора, споразума или протокола са низом земаља.

Посланици ће расправљати и о Предлогу одлуке о избору вицегувернера Народне банке Србије, који је поднела гувернер Народне банке Србије, саопштено је из Скупштине Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести