Скупштина Србије завршила расправу о финансијским законима

БЕОГРАД: Скупштина Србије завршила је данас расправу у појединостима о сету закона из области финансија.
skupstina, tanjug
Фото: Tanjug/ Z.Žestić, arhiva

Гласање о предлозима закона о инвестиционим фондовима, као и о предлозима закона о контроли државне помоћи, рачуноводству, ревизији и измена и допуна Закона о осигурању депозита заказано је за сутра у 11.15 сати.

На дневном реду актуелне седнице је и ребаланс буџета за 2019. годину, а посланици су се о тој тачки већ изјаснили пре два дана након што су завршили расправу о појединостима.

Посланик СНС Александар Марковић се током расправе осврнуо на деловање опозиције у Србији, рекавши да Савез за Србију сваки дан лепљењем налепница показује сву безидејност и недостатак политичкиг програма. Оценио је да је "најбестиднији" међу њима Бошко Обрадовић налепницу залепио чак у холу парламенту, те додао да му није јасно зашто обезбеђење није реаговало.

Марковић је рекао да је чак и Горан Јешић из ДС Обрадовићево дело прокоментарисао негативно: "Како да испаднеш идиот, морон и глупан. Упутсво са пратећим текстом у три слике". На тим сликама које је поделио Јешић, каже Марковић, налази се Бошко Обрадовић у акцији лепљења налепница.

Посланик СНС се осврнуо на наводе да је Бранислав Трифуновић у Народном позоришту у Лесковцу током извођења представе "Пад" поцепао заставу Србије. Марковић је Трифуновића назвао "сподобом" која цепа српску заставу, па то после правда уметичнком слободом.

"Како га није срамота? Колико је предака наших погинуло за ту заставу", упитао је Марковић.

Он је показао форографију председника општине Стари Град Марка Бастаћа на којој, наводно, пуши марихуану. Марковић је рекао и да га забрињава нарастајућа агресија у српском друштву.

Током расправе било је полемика о страним инвеститорима, а посланик СРС Александар Шешељ је истакао да постоје притисци са запада да се одустане од инвестиција које не долазе од њих.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести