СЛ: Вербални деликт ново средство притиска на српски народ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Недавна пресуда против члана Председништва Српске листе и данашња кривична пријава против Србина градоначелника Грачанице, део су плана да се на Косову и Метохији успостави вербални деликт као ново средство институционалног притиска на српски народ, оценила је Српска листа.
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

"Након срамног и неоснованог поступка и пресуде против члана председништва Српске листа Ивана Тодосијевића за изнете ставове о Рачку, данас је албански локални званичник поднео кривичну пријаву против Србина Срђана Поповића градоначелника Грачанице, због изјаве поводом провоцирајућих билборда постављених у већински српској средини који величају ''вредности'' ОВК, а све као део ширег плана да се на Косову и Метохији успостави вербални деликт као ново средство институционалног притиска на српски народ", саопстиле је СЛ.

На тлу Европе, у 21. веку пред очима европске и светске јавности, али и сијасет међународних организација на Косову, како се истиче, српском народу се уводе антицивилизацијске забране и крши право на слободу говора.

Српска листа захтева хитну реакцију међународних представника и јасно и гласно одређење када је у питању увођење вербалног деликта.

"Посебно је иритантно да стотине изјава мржње и увреда на рачун српског народа од стране политичких представника Албанаца, никада нису процесуиране, нити су они који су их изрекли позвани на одговорност. Политика двоструких аршина на штету српског народа је апсолутно неприхватљива и срамна", нагласила је Српска листа.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести