СНП: Уједињени ћемо бранити Косово и Метохију 

БЕОГРАД: Српска народна партија, чији је лидер Ненад Поповић, сматра да је у времену великих притисака на Србију неопходно јединство у српском друштву око најважнијег националног питања какво је питање Косова и Метохије и да било какве оптужбе и осуде државне политике по том питању не иду у корист јачању наше преговарачке позиције.
snp
Фото: Ilustracija

"Унутрашњи дијалог о Косову, који је покренуо председник Вучић, прилика је да се кроз отворену размену мишљења и идеја дође до најбољег решења за будућност државе и народа. Ако станемо уједињени око Косова, одбранићемо га. Ако се делимо и оптужујемо, слабимо снагу у преговорима и борби, која ће трајати", поручује СНП у саопштењу.
Та странка истиче да председник Републике Александар Вучић у веома сложеним међународим околностима води избалансирану и мудру политику заштите националних интереса, водећи рачуна и о суверенитету државе али и будућности народа.
СНП, такође, указује да унутрашњи дијалог још траје и да никакво конкретно решење још није донето. 
"Нико унапред не може знати иза каквог ће решења о Косову и његовом опстанку у Србији, али и опстанку Срба у Покрајини стати већина српског народа. Када држава изађе са предлогом, тада се може и судити о власти, и о људима и о њиховим делима", навела је та странка.
Они су позвали све учеснике у јавном животу Србије и све националне институције у друштву да се укључе у разговор о Косову и својим предлозима, деловањем и изјавама покажу максималну одговорност према значају које Косово за све нас има.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести