СНС: Нови Закон о главном граду у интересу је грађана

БЕОГРАД: Александар Мирковић, шеф одборничке групе СНС-а у Скупштини Београда реаговао је на критике појединих представника Савеза за Србију на Закон о главном граду, наводећи да је реч о преварантима и лажовима које само новац интересује, а да је закон у интересу грађана. 
beograd, tanjug
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

"Најновије трагикомично саопштење представника савеза тајкуна Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и фашисте Бошка Обрадовића, представља континуитет у њиховом лицемерју, лажима, елементарном незнању, али и огромној жељи за новцем", наводи Мирковић у саопштењу коеј је достављено медијима. 

Насупрот Ђиласу Јеремићу и Обрадовићу, које, како каже, у том закону највише интересује ко и како управља пословним простором, Мирковић наводи да су буџети градских општина већи из године у годину, али да "то не може и неће да зна онај ко је овај град задужио за 1,2 милијарде евра". 

"Нови Закон о главном граду је у интересу грађана и представља још једно испуњено обећање које смо дали. Овим законом ће се општине поделити на градске и приградске због различите палете проблема и услова живота у њима, повећане су им ингеренције које им је беспотребно отео Драган Ђилас са својим сатрапама, док су били на власти", наводи Мирковић. 

У саопштењу набраја да ће тај закон омогућити легализацију објеката у градским општинама до 400, а у приградским до 3000 квадрата, затим да приградске општине уз сагласност града доносе планове, као и да се отварањем услужних центара на нивоу месних заједница службе које су од значаја приближе грађанима...

"Нови закон ће омогућити да се грађани још више питају и да својом вољом још више утичу на живот у свом окружењу. 

Усвајањем новог Закона о главом граду доказаће се да је политика Српске напредне странке и председника Александра Вучића увек посвећена обичним људима, а не тајкунима и преварантима као што је било у време Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бориса Тадића", закључио је Мирковић. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести