СНС: Осуђујемо Ђиласово правдање насиља

БЕОГРАД: Више функцинера Српске напредне странке (СНС) реаговала је поводом физичког напада глумца и редитеља Драгана Бјелогрлића на режисера Предрага Гагу Антонијевић, а који је, како тврде, оправдао председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас.
sns logo, SNS
Фото: СНС

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић у саопштењу каже да се Ђиласова "дивљачка реакција" насиља у Нишу тиче "опсесивне мржње према председнику Александру Вучићу".

Орлић поручује да "ђиласовска руља" назива председника Вучића "лудим" и "бескрупулозним", док за њих, каже, "пребијање, па чак и убијање, није неприхватљиво, ако се дешава другима".

Јасно је, једино монструозно у овој причи су они сами. Једино равно фашизму је њихово деловање. Не само данашње, већ вишегодишње, тврди Орлић.

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов истиче да само "потпуно аморалне личности, отроване безграничном мржњом", могу да се односе према насиљу као прихватљивом, или као неприхватљивом, у зависности од тога, каже, ко је насилник, а ко жртва.

Јованов сматра да је јасно да су "Ђилас, његови медији и странке у стању да оправдају све, свако насиље и зло које би се десило ономе кога перципирају, чак не као противника, већ као некога ко не учествује са њима".

Истакао је да ће држава од насиља заштитити сваког грађанина, без обзира на његово политичко или било које друго опредељење.

Народни посланик Зоран Томић навео је у саопштењу да "Ђиласовска политика" ради на подели друштва на подобне и неподобне, али да је Србија после 2012. године кренула путем опоравка и демократије.

Томић наглашава да је председник Вучић одмах реаговао на напад на Гагу Антонијевића, те осудио и упутио јасну поруку да органи треба да раде свој посао.

Ђилас, па и (Борко) Стефановић нису се огласили да осуде бескрупулозни напад на Антонијевића. Напротив. То је јасан сигнал да Ђиласовце не интересује кад страдају неподобни за њих и њихову политику, навео је Томић.

Члан Главног одбора Српске напредне странке Сандра Божић указује да смо "већ више пута имали прилику да видимо како Ђилас подржава и навија за насиље, које подмукло користи у сврху политичке пропаганде".

Божићева каже да, "као што држава није била ни глува ни слепа у случају Борка Стефановића, тако неће ни у овом случају напада на Антонијевића бити".

Сваки политички спин, навијање и руке које Ђиласовци злате, позив су на ново насиље, поручује она.

"Ђиласови медији" покушавају и "рукама и ногама" да умање напад на редитеља Предрага Гагу Антонијевића, сматра заменик шефа одборничке групе СНС и народни посланик Немања Јоксимовић.

У саопштењу наводи да њима сметају и нови ауто-путеви и брзе саобраћајнице, као и нове пруге, школе и болнице.

Смета им све оно што нису били способни да обезбеде грађанима Србије за 12 година своје тиранске владавине, јер су се искључиво бавили пуњењем својих џепова, каже Јоксимовић.

Народни посланик Дејан Кесар наглашава да је "странка Слободе и правде још једном показала да ништа није битно, осим да се по ко зна који пут нападне Александар Вучић".

Једини политичар коме је Србија на првом месту је Александар Вучић и то показује и на примеру иницијативе да се по први пут финансира и сними филм о страдању српског народа у Јасеновцу. Можда им то највише смета у вези са Антонијевићем?, поручује Кесар у саопштењу.

Народна посланица СНС Невена Ђурић оценила је да су изјаве Борка Стефановића такве да је једино забринут када је у питању ситуација у којој се он сам нађе и да само доживљава као тешку и крваву.

Случај напада на Борка Стефановића је процесуиран и они који су одговорни за тај напад су и позвани на одговорност. Недопустиво је да тајкунски медији и Ђиласове букаџије у једном тренутку ''осуђују'' насиље и претње, а у другом их оправдавају, навела је она у писаној саопштењу.

Додала је да је права кампања линча свакодневно усмерена једино према председнику државе и то од стране медија у рукама два Драгана, Ђиласа и Шолака, те да је покушај дискредитације изузетних успеха које држава Србија постиже.

Порука државе Србије данас је јасна - ко год да је у питању, према насиљу се сви морамо односити на исти начин, не сме бити повлашћених или подржаних, навела је она.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести