СНС прогласила победу у Мајданпеку, освојила 65,45 одсто

МАЈДАНПЕК: Српска напредна странка прогласила је вечерас победу на редовним локалним изборима у Мајданпеку, а председник Изворшног одбора Дарко Глишић рекао је да су напредњаци освојили је 65,45 одсто гласова од укупног броја изашлих бирача. 
glissich_sns-pobeda
Фото: Дарко Глишић, фото: Танјуг (Видео)

Глишић је испред штаба СНС новинарима казао да је на данашње изборе изашло 58 одсто уписаних у бирачки списак и истакао да је то највећа излазност у Мајданпеку у последњих 10 година. 

"Ако упоредимо са локалним изборима 2014. године на којима смо освојили 46 одсто, сасвим је јасно да смо готово за 20 процената подигли поверење Мајданпека у СНС", рекао је Глишић. 

СНС је, према овим подацима, освојила 24 од 31 одборничког места у Скупштини општине Мајданпек. 

У апсолутном броју гласова, 1.500 људи више је гласало за СНС него 2014. године, када је опозиција имала 31 одсто.

"Сада на изборима имали смо две опозиционе странке Доста је било и Двери и они су заједно узели негде око 15,5 одсто гласова у Мајданпеку и са дупло мање гласова показали да се поверење у њих смањује”, казао је Глишић.

Како је навео, према обрађених 100 одсто бирачких места, СНС има 65,45 одсто, што је 24 од 31 мандата, СПС 9,33 одсто, односно три мандата, а Двери 10,9 одсто гласова или четири мандата.

У локалну скупштину нису ушли ПУПС који је освојио 3,1 одсто гласова, Влашка странка Мост (2,3 одсто), Влашка странка (1,09 одсто) и Доста је било (4,21 одсто).

Глишић је захвалио свим грађанима који су изашли на изборе и на поверењу које су дали СНС-у, а председнику странке и Републике Александру Вучићу поручио да "не брине и не хаје за увреде опозиције", јер, каже, "низашта друго и не знају".

“Желим да му поручим и да се људи овде у Мајданпеку радују због онога што је урадио за њих и за довођење инвеститора који ће омогућити да људи овде боље живе", казао је Глишић.

Навео је да је пред СНС-ом велики рад и ново доказивање, као и да наредне четири године искористе како би што већи број људи веровао у оно што раде.

Двери о изборима у Мајданпеку: Озбиљна опозиција власти

БЕОГРАД: Двери су на локалним изборима у Мајданпеку освојили 11,2 одсто гласова, чиме су заузели друго место на тим изборима, саопштила је вечерас та странка.

У саопштењу се наводи да резултат на изборима у Мајданпеку показује да је могуће да "све више људи у Дверима види озбиљну опозицију тренутној власти".

На данас одржаним локалним изборима у Мајданпеку, победила је Српска напредна странка која је освојила 65,45 одсто гласова од укупног броја изашлих бирача.

Вулин честитао Вучићу победу на изборима у Мајданпеку

БЕОГРАД: Председник Покрета социјалиста Александар Вулин честитао је вечерас лидеру Српске напредне странке и свим члановима те партије победу на локалним изборима у Мајданпеку.

Вулин је навео да честита још једну убедљиву и сигурну победу, истичући да је Србија још једном изабрала да следи Вучићеву упорност и поштење.

"У Мајданпеку, граду рудара, људи који свој хлеб отимају од тешке и тврде земље, поштује се Ваша искреност, вредноћа и храброст. Србија је још једном изабрала да следи Вашу упорност и поштење, да покаже колико Вас воли и колико Вам верује. Срдачно Вам честитам и молим да свим члановима СНС пренесете моје братске честитке, као и свих чланова Покрета социјалиста", навео је Вулин у честитки упућеној лидеру СНС.

Српска напредна странка прогласила је вечерас победу на редовним локалним изборима у Мајданпеку, а председник Изворшног одбора Дарко Глишић рекао је да су напредњаци освојили је 65,45 одсто гласова од укупног броја изашлих бирача. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести