СНС: Провоцирање сукоба једини Ђиласов политички програм

БЕОГРАД: Одборници Спрске напредне странке (СНС) поручили су данас да је очигледно да је провоцирање сукоба и несреће једини политички програм странака Драгана Шиласа и Мирослава Алексића.
sns logo, SNS
Фото: СНС

Шеф одборничке групе СНС Александар Мирковић оценио је да је Скупштина града Београда данас доживела можда најбруталнији напад и понижење у историји, јер су људи који представљају грађане, а које предводи Шилас, свој мандат искористили да унизе и деградирају ту институцију речима да им не пада на памет да се баве тачкама дневног реда.

"Срамота је да Ђилас као бивши градоначелник, носилац њихове листе на прошлим изборима, каже да га не занима колики порез ће плаћати грађани, колики буџет ће имати град Београд. Тиме је лупио шамар свима и доказао да га занима само политичарење и да се дочепа власти", казао је Мирковић.

Он је рекао да се на конференцијама за медије Шиласа и Алексића које су одржали испред скупштине, док је у току била седница, могло чути више неистина на рачун грађана Србије, градских функционера.

"Али, сви знамо да су ти напади усмерени пре свега на Александра Вучића, коме и данас поручују да ће му се нешто обити о главу. Протести нису проблем, чак иако су непријављени, али јесте проблем ако нападате људе који само желе слободно да се крећу", казао је.

Додаје да је проблем ако човека који је претукао другог човека величате и називате херојем, као што је то, каже, Ђилас учинио.

Такође, рекао је и да је лицемерно да о фашизму говоре они који су одлазили под прозор Горану Весићу, палили књиге и "линчовали људе" који су дошли на промоцију те исте књиге.

"Скандалозно је што све грађане који не мисле као Ђилас називају усташама и фашистима", рекао је Мирковић и упитао где су они били да се сете јасеновачких жртава и где су данас када се усвајају иницијативе да улица у граду понесе име у сећање на јасеновачке жртве.

Грађанима је поручио да не дозволе да их у сукобе и туче увуку људи који се боре за своје фотеље.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести