СНС Шабац: ГИК крши закон, није прогласила резултате

ШАБАЦ:Градска изборна комисија наставља да крши закон, јер није прогласила прелиминарне резултате избора у року од 24 часа од затварања бирачких места, оценио је данас повереник СНС др Александар Пајић.
pajic
Фото: SNS Šabac

Он тврди да Душан Петровић и Небојша Зеленовић не одустају од манипулације гласовима и прекрајања изборне воље народа, о чему, како каже, сведочи њихов план да опет пониште изборе.

"Њима би највише одговарало да поништавају изборе још наредне четири године, како би још један мандат остали на власти, упркос вољи народа. Зеленовић и Петровић највећу крађу избора покушали су да изведу у Шеварицама, где су покушали да преместе гласачки материјал из аутомобила који га је возио у комисију, у приватни аутомобил", рекао је Пајић.

Он каже да су их напредњаци у томе осујетили и позвали полицију, наводећи да су морали да прате аутомобил са гласачким листићима, јер по Зеленовићевом упутству нису имали приступ изборном материјалу.

"То упутство, које су донели уочи избора је посебан скандал, јер Српска напредна странка, иако најјача странка у скупштини није имала ни једног председника ни заменика бирачког одбора, ниједног члана у комисији задуженог за гласање ван бирачких места, нити су чланови бирачких одбора из Српске напредне странке смели да приђу гласачким листићима, што је преседан у историји српског вишестраначког система", рекао је Пајић.

Зеленовићу, каже Пајић, "ни то није било довољно, па је у Шеварицама покушао да манипулише гласовима, између осталог, јер од тог броја гласова зависи и мандат једне мањинске странке".

"Ништа им није помогло да остваре бољи резултат. Напротив, народ је у још већем броју гласао за листу „Александар Вучић - За нашу децу“ и тиме потврдио оно што је рекао још 21. јуна, а то је да управљање градом жели да повери Српској напредној странци.

"Победили смо и у то нема сумње, а после поновљених избора, још смо повећали разлику у гласовима у корист Српске напредне странке. Захвални смо Шапчанима на указаном поверењу, које ћемо оправдати у мандату који следи, закључио је Пајић у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести