СНС Шабац: Зеленовић опањкава своју државу код странаца

Градски одбор Српске напредне странке Шабац констатује да „бивши градоначелник Небојша Зеленовић користи сваку прилику да, пошто је изгубио изборе у Шапцу, себе промовише као новог вођу опозиције и како је већ сам говорио, лидера некакве треће стране у политичком животу Србије“.
sns logo, SNS
Фото: СНС

„На том путу  Зеленовић не одустаје од свог старог шаблона – опањкавања своје државе код странаца. Само у том контексту може се тумачити његова најава да ће се жалити суду у Стразбуру због наводних неправилности на изборима у Шапцу и трагикомична најава да ће му у тој парници бити противник председник Србије Александар  Вучић лично.

Бедан је покушај малог политиканта Зеленовића да се уздигне до државничког нивоа Александра Вучића, који му је крив само зато што је листа која носи његово име на изборима у Шапцу разнела у парампарчад Зеленовићеву пропалу политику и криминални клан Душана Петровића“, кажу шабаки напредњаци.

Додају да, оставши сам на ветрометини српске политичке сцене, уместо преиспитивања сопствене политике, он је смислио да тражи поништавање избора на свих 100 бирачких места и да се жали Стразбуру. Ако је то највише што је могао да смисли није ни чудо што је изгубио изборе и што грчевито измишља начине да опстане на политичкој сцени.

„Није Зеленовићу помогло ни то што је уочи последњег круга избора донео, у историји српског вишестраначја најгори правилник о гласању, што је куповао гласове за три хиљаде динара, што су његови сарадници претили, уцењивали и подмићивали грађане да гласају за њега. Јачи је народ од његових сплетки и лажи, а народ најбоље зна и зато је дао поверење листи која носи Вучићево име. И зато је народ победио, па Зеленовић сад хоће народ  да тужи суду у Стразбуру. Можда ће тамо успети да објасни зашто сматра да је народ стока и за шта се он уствари бори.

Јасно је да би највише волео да га  неко из иностранства постави да он буде власт, а да Србија буде протекторат. Али тај филм неће гледати, јер Србија је данас захваљујући политици  Александра Вучића суверена, независна и слободна земља. А Шабац је, захваљујући изборној вољи народа, поново слободан град“, каже се у саопштењу ГО СНС Шабац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести