СНС Шапца поднео кривичну пријаву против председника ГИК

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштава да је повереник за Шабац Бобан Бирманчевић Основном јавном тужилаштву у Шапцу поднео кривичну пријаву против председника Градске изборне комисије Будимира Павловића због теже повреде права грађана да буду благовремено и истинито обавештени о резултатима гласања за одборнике скупштине града.
sns logo, SNS
Фото: СНС

Бирманчевић је прецизирао да Павловић по пријему изборног материјала са бирачких места у Шапцу није утврдио резултате избора у року од 24 часа, чиме је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја из члана 359 став 1 кривичног законика.

"У овом граду грађани врло добро знају ко је Александар Вучић и Српска напредна странка. Зато је за нас гласало више од 30000 грађана. Шапчани такође знају и ко су Душан Петровић и Небојша Зеленовић и њихова лоповска дружина. Зато су  и изгубили изборе", оценио је Бирманчевић и подсетио да је председника ГИК-а именовала управо Зеленовићева градска власт.

У контроли изборног процеса учествовало је више од 2000 чланова бирачких одбора, али и акредитованих посматрача, као и представника страних амбасада и нико није имао ниједну примедбу на ток избора, подсетио је Бирманчевић и нагласио да је у записницима са 100 бирачких места на само три места констатовано да је било примедби.

"Иронија је у томе, да је само једну примедбу поднео члан бирачког одбора из Зеленовићеве странке, а посебно је занимљиво да је у самом изборном дану, сада већ бивши градоначелник, Небојша Зеленовић из сата у сат саопштавао како избори протичу у најбољем реду и без неправилности. Проблеми су се појавили тек кад је Зеленовић видео резултате и схватио да је изгубио власт у Шапцу, оценио је Бирманчевић и нагласио да ће Српска напредна странка свим правним средствима бранити изборну вољу грађана.

Народ је на изборима рекао своје, а народна воља је за нас светиња. Шапчани су нам указали поверење. Нећемо их изневерити", поручио је на крају повереник Српске напредне странке за Шабац Бобан Бирманчевић на конференцији за новинаре.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести