СНС: Власт се бори за живот Србије, а СзС за рејтинг

БЕОГРАД: Београдски одбор Српске напредне странке оценио је да се власт и народ заједно боре против невидљивог и јако непријатеља и за живот Србије, док се Савез за Србију Драгана Ђиласа бори за рејтинг. Савез за Србију, кажу у СНС, манипулише, дезинформише и шири лажне вести, наводећи да тај савез не ради ништа конструктивно у корист народа.
sns
Фото: Tanjug

Истине ради, иако је већ речено поновићемо, свако ко се огреши о прописане мере биће санкционисан, свако ко је дошао из иностранства има обавезу самоизолације и за то не треба никакво решење, већ је довољан усмени налог, истиче се у саопштењу.

Градски одбор Београд Српске напредне странке позива представнике СзС-а, да, како кажу, престану са манипулисањем, дезинформацијама и прикупљањем политичких поена, и да покажу поштовање према свима који су даноноћно на располагању грађанима.

Одговорна власт ће наставити да подржава струку, баш као и до сада, јер то је у интересу свих нас, истиче се у саопштењу.

Раније данас Савез за Србију је у саопштењу поручио да је стање, великог броја ухапшених и осуђених грађана алармантно и да су они без адекватне одбране, у симулираним суђењима за време ванредног стања.

Како су навели у саопштењу, Сз С оцењује да је број људи који је осуђен, или се налази у притвору, више резултат хаотичног стања у обавештавању грађана него намере грађана да крше наредбе током ванредног стања.

Наводе да није нормално да је број ухапшених и осуђених, како тврде буде већи него број тестираних грађана, и додају да се стиче утисак да се правац борбе против корона вируса одвија преко преких судова”.

Они наводе и да је током ванредног стања Уставом забрањено ограничавање права на правично суђење одлукама извршне власти.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести